Head Graphene XT Speed Pro – Onze mening

 De ideale mix

Spelers die op zoek zijn naar een ideale mix tussen power en controle zullen deze racket van Head, de Graphene XT Speed Pro zeker eens moeten bekijken. Sinds de opkomst van Novak Djokovic is Head ook in de Benelux een populair merk geworden en dit racket bewijst ook meteen waarom.

Door de unieke verdeling van het gewicht in de racket is de zogenaamde swingsnelheid enorm hoog. Met andere woorden, je zal een grote hoeveelheid spin kunnen steken op je ballen en dus gemakkelijker de bal binnenhouden terwijl je harder slaat.

Hea_230615

De basisslagen

Met deze Head Graphene racket krijg je meteen veel zelfvertrouwen omdat je vanop de baseline gemakkelijk vol voor je slagen kunt gaan. Door de spin heb je veel controle en zul je de bal niet zo snel buiten slaan. Qua pure power scoort deze racket gemiddeld ten opzichte van alle andere rackets. Je zult er dus niet iemand mee gaan overpoweren maar de gemakkelijke swing maakt veel goed. Een mooi voorbeeldje is bijvoorbeeld een backhand slice. Doordat je zo gemakkelijk de racket kunt versnellen, kun je ongeloofelijk veel slice steken op je bal en hier een aanvallende bal van maken. Door de ideale gewichtverdeling is deze racket ook een fantastisch wapen bij returns. Je kan de racket gemakkelijk manoeuvreren en snel bijstellen. Reken daarbij het feit dat je veel spin kan steken met een korte versnelling en dan weet je dat deze racket een wapen is op de opslag van de tegenstander.

Aan het net

Aan het net heeft deze racket voor ons gemiddelde eigenschappen. Deze Graphene XT Speed Pro is stabiel en zal niet snel kantelen als je de grip goed vastneemt maar tegen de zogenaamde heavy hitters zul je al snel merken dat je iets minder gevoel of touch hebt aan het net. Als je meer het type speler bent die agressief de bal afmaakt met een smash of een stevige, geplaatste volley is deze racket iets voor jou.

De opslag

Ook hier weer heb je gemiddelde eigenschappen. Sla je graag vlak en hard op, zal deze racket je iets minder liggen. Heb je een wat meer bewerkte service dan moet je ze zeker eens uitproberen. Het plaatsen van de ballen, en het bewerken er van met eventueel wat slice naar buiten gaat bij de Graphene XT Speed Pro verrassend gemakkelijk.

Samenvattend

Djokovic promoot deze racket en gebruikt deze, of een afgeleide ervan ook zelf. Hiermee is eigenlijk alles gezegd want de racket is geschikt voor een type speler als Djokovic. Ben je een baseline speler, kom je slechts sporadisch naar het net, heb je een goede, geplaatste opslag en moet je het hebben van je returns? Dan is deze racket zeker iets voor jou.