Interclub

De jaarlijkse interclub tenniscompetitie

 • Algemene info interclub

  TC Bloemendale neemt al jaren deel aan de interclub competitie. We zijn een familiale, recreatieve club maar willen elk jaar toch opnieuw bewijzen dat we in de club ook enkele goeie tennissers hebben. Uiteraard moet het plezier primeren en willen we ook iedereen die dat wenst laten deelnemen.

  Ik wil meedoen, wat nu?

  Traditioneel worden elk jaar de contacten gelegd op de nieuwjaarsreceptie in januari. Onze interclubverantwoordelijken Tijs, en Tim zijn daar aanwezig en verzamelen de namen van de geinteresseerden. Afhankelijk van hoeveel personen geinteresseerd zijn, worden vervolgens door de interclubverantwoordelijken samen met jullie de ploegen samengesteld.

  Het samenstellen van de ploegen is niet zo eenvoudig. Afhankelijk van de klassementen moet een bepaalde reeks gekozen worden die overeenkomt met de sterkte van de spelers uit de ploeg. Er moet altijd een minimum aantal klassementspunten gehaald worden, en er is uiteraard ook een maximum.

  Wanneer wordt er gespeeld?

  Ook dit is weer afhankelijk van in welke reeks de ploegen spelen maar traditioneel hadden we de vorige jaren telkens deze ploegen:

  • Jeugdploeg jongens: spelen op zaterdagmorgen
  • Damesploeg 30+ met 4 enkels en 2 dubbels: spelen op zondagnamiddag
  • Herenploeg open reeks met 4 enkel en 2 dubbels: spelen op zondagnamiddag

  De competitie start meestal het laatste weekend van april en duurt tot eind mei of begin juni. Indien men zich kwalificeert voor de volgende fase kan dit nog tot in juli elke week blijven duren.

   

   

 • Praktisch

  Interclub verantwoordelijke

  Tijs Neutens
  0474/87.68.05

  Wanneer

  Zaterdagmorgen en zondagnamiddag
  Meestal vanaf eind april tot begin juni